Mörbylånga

Brolinson vägrar avgå

Centerpartiets medlemmar i Mörbylånga kommun uppmanar Claës Brolinson att lämna sitt uppdrag som socialnämndens ordförande i kommunen. Det framkom vid ett krismöte som hölls igårkväll. Men Brolinsson vägrar avgå.

Brolinson hoppade av centerpartiet och förklarade sig som politisk vilde i förrgår och har orsakat en hel del turbulens inom centerpartiet.

På tisdagskvällen höll centerpartiets fullmäktigegrupp ett krismöte och kom fram till att uppmana Brolinson att lämna sitt uppdrag.

- Vi tyckte det var lämpligt att han avgår, för han sitter ju på ett centermandat, säger Hans Sabelström som sitter i centerns fullmäktigegrupp i Mörbylånga.

Vägrar avsäga sig uppdraget
Men Claës Brolinson har inga planer på att avgå som ordförande för socialnämnden i Mörbylånga.

- Centern har inget mandat att avsätta mig. När det gäller min roll i centern har jag lämnat centern, jag har ingen anledning att lyssna speciellt på centern. Jag kommer fortsätta som opolitisk ordförande och så här långt har jag stöd i socialnämnden och socialnämndens arbetsutskott, säger han till Sveriges Radio Kalmar.

Hur kommer centern i Mörbylånga nu gå vidare?

- Det finns inte så mycket vi kan göra åt det utan sitter han kvar så gör han, det är inget vi kan göra åt, men vi tycker ju att han bör avgå givetvis, säger Hans Sabelström i centerns fullmäktigegrupp.