Västervik

Ytterligare domar för kriminellt nätverk

På fredagen kom ytterligare domar mot de åtalade i det kriminella nätverk från Västervik som åtalats och dömts för en rad mycket grova brott i ett flertal rättegångar under det senaste halvåret.

Tidigare har ligan fått kraftigt sänkta straff då deras domar  överklagats till hovrätten.

Men när samtliga domar sammanräknas, inklusive fredagens, står det klart att den 24-åriga huvudmannen, sammanlagt kommer få avtjäna fem år i fängelse.

En 21-åring som var en del av nätverket fick sammanlagt tre års fängelse. Och sedan minskar strafftiden efterhand för alla ytterligare inblandade, som lägst en månads fängelse.

Friades på flera punkter
Vid den senaste domen som kom på fredagen gällde det misshandel, utpressning, olaga frihetsberövande och våldtäkt.  Tingrätten dömde bara för utpressning och ogillade de övriga åtals punkter.

Huvudmannens advokat Thomas Magnusson säger till P4 Kalmar att det sammanlagda straffet på fem års fängelse nu motsvarar i stort sett de brott som 24-åringen bedömts vara skyldig till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista