KALMAR LÄN

Många nedfallna träd på vägarna

På många vägar i länet låg på fredagkvällen nedfallna träd och blockerade. En person skadades vid halvsjutiden när en bil körde in i ett träd som fallit över en väg vid Månsamåla utanför Nybro.

På riksväg 35 mellan Gamleby och upp mot Åtvidaberg rapporterade räddningstjänsten om mycket nedfallna grenar på vägbanan. På samma vägsträcka fick räddningstjänsten rensa vägbanan från ett nedfallet träd. Det var en ambulanstransport från Västervik på väg till Linköping som begärde assistans då det var totalstopp där.

Ett nedfallet träd blockerade vid tiotiden på kvällen vägen mellan längränsen till Kronoberg och Eriksmåla centrum.

Ännu ett träd låg sent på fredagkvällen på E22:an mellan Emån och Mönsterås bruk, i riktning mot Kalmar.

Ett nedfallet träd blockerar vägen mellan Baggetorpskvarn och Skrikebo nordväst om Oskarshamn. Ett annat träd låg över väg 574 vid Flyebo och det blockerade i båda riktningar, och detsamma gällde på väg 28 vid Getasjökvarn.

I Kronobergs län uppmanade räddningstjänst, polismyndighet och länsstyrelsen redan tidigt på kvällen allmänheten att inte ge sig ut på vägarna i onödan på grund av alla nedfallna träd.

Ni som eventuellt blir stående på vägarna uppmanas att inte lämna era bilar, utan sitt kvar och vänta på hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".