VIRSERUM

Högstadiet i Virserum försvinner

Högstadiet i Virserum kommer läggas ner, det beslutade kommunfullmäktige i Hultsfred på måndagen. Förslaget om att bara ha en högstadieskola i kommunen har vållat mycket protester och hundratalet Virserumsbor kom till fullmäktigemötet.

Många var besvikna efter kommunfullmäktiges beslut.

-Det är beklagligt att fullmäktige tog det här beslutet men det gör bara att vi får mer tåga att starta en friskola nu, säger Per-Olof Paulsson är ordförande i Virserums samhällsförening.

Eleverna i hulstfreds kommun har precis som i alla kommuner i Sverige minskat de senaste åren och kommer fortsätta minska fram till 2012. Det handlar ungefär om en halvering av elevantalet i Hultsfreds kommun och därför kommunen utrett hur framtidens skola ska se ut och där alltså kommit fram till att ett högstadium räcker.

Flera borgerliga politiker hade velat att frågan skulle utredas vidare och ville inte fatta beslut på måndagen men kommunledningen fick alltså igenom sitt förslag.

-Ska vi klara av att möta framtidens behov med lärare och ge eleverna den bästa utbildningen då har vi bara råd med ett högstadium, säger Bo Bergman är socialdemokratiskt kommunalråd.