Ingen multihall i sikte i Oskarshamn

Oskarshamns kommun arbetar inte i första hand på en ny multihall för att lösa problemet med stadens slitna idrottsanläggningar. I stället har kommunen två alternativ. Det ena alternativet är en om- och tillbyggnad av den nuvarande ishallen, det andra att göra om LM Ericssons gamla hus till sportanläggning.
Den första lösningen skulle innebära att ishallen byggs om så den klarar kraven på spel i allsvenskan och att man dessutom bygger en simhall i anslutning till ishallen. I LM Ericssons gamla lokaler skulle man bygga en anläggning med ishall. De här lösningarna diskuterades igår vid ett möte med representanter från ishockeyklubben och klubben föredrar en ombyggnad av nuvarade hall för att vara säkra på att allt är klart till hösten 2004. Men klubbrepresentanterna avvisade inte det andra alternativet helt. Kommunalrådet Peter Wretlund säger till P4 Kalmar att han tror att ett beslut kommer innan hösten och att förarbetet är prioriterat. - En godkänd hall kommer att bli klar i tid, enligt Wretlund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".