Tre-tresystem införs tillsist även i Kalmar

Det så kallade tre-tresystemet kommer att införas från och med första april på Norrlidshemmet i Kalmar. Det står nu klar efter att förhandlingen mellan personalen, Kommunalfacket och arbetsgivaren i dag slutade med en överenskommelse.
I första hand ska tre-tresystemet pågå som ett försök under ett år och en av tankarna är att personalen oftare ska få en sammanhängande ledighet. Schemat bygger på att man arbetar tre dagar och sedan är ledig tre. Camilla Sixtensson som arbetar på Ankaret, en av de två avdelningar som ingår i försöket, säger till P4 Kalmar att hon nu ser fram emot tid att komma ikapp. - Jag vill kunna vila mig från tunga lyft och ständig samvaro med och omtanke om andra människor. Nu är det också meningen att man ska slippa ta in timvikarier. Med tre-treschemat ska ordinarie personal kunna fylla alla luckor. För att man ska nå den totala arbetstid man har kommit överens om under ett år finns det timmar utöver de tre arbetsdagarna som man kan ringas in på. Då är det en kollega man ringer istället för en timvikarie. Personalen kommer inte gå ner i lön på nåt sätt och den som arbetar deltid på nån av avdelningarna kommer att erbjudas heltid. Men då handlar det om att man får ingå i en pool som hela huset ska kunna använda sig av. Oavsett om avdelningen har tre-tresystem eller inte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".