Behandlingshem bemöter anklagelser om vanvård

Det behandlingshem i norra delen av länet som i februari blev anmält för vanvård av en pojke som bott där, har lämnat in sitt bemötande på anklagelserna till länsstyrelsen. Behandlinghemmet erkänner vissa brister, men håller fast vid att man inte gjort några övergripande fel.
Lars-Erik Andevard på Länsstyrelen har läst igenom yttrandet och säger till P4 Kalmar att personalen beskriver situationen på hemmet och deras behandling av pojken. Anmälan mot behandlingshemmet, som gjordes av barnets anhöriga, gäller till exempel att den dagliga skötseln av hygien och kläder inte ska ha skötts på rätt sätt. - Personalen på hemmet beskriver hur de sett på saken och nu ord står mot ord, säger Lars-Erik Andevard. Länsstyrelsen ska läsa igenom anmälan och bemötandet för att kunna fatta ett beslut. De kan även behöva kontakta personal på hemmet och de som gjort anmälan för att få mer uppgifter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".