RUMSKULLA

Förnyad kraft i debatten om nattbemanning

Den man som i söndags morse hittades fastklämd i sin säng på äldreboendet Pärlan i Rumskulla och fick tas loss av räddningstjänsten mår nu bra igen.
Mannen hade fastnat med sitt ena ben i sänggrinden och han hittades av personalen när de kom till jobbet på morgonen, och händelsen har förnyat debatten i Vimmerby om nattbemaning eller ej på äldreboendena.

Elisabeth Largo-Nilsson, kristdemokrat och ordförande i omsorgsnämnden, säger att den här händelsen inte påverkar kommunens planer på att ta bort fler nattbemaningar.

- I det här fallet hade nattbemaning inte gjort någon skillnad eftersom mannen hade en tillsyn av nattpatrullen klockan fem på morronen och då var allt lugnt, säger Elisabeth Lago-Nilsson.

- En nattbemaning går ju inte in i rummen om man inte larmar eller har en ständig tillsyn, säger hon till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista