Pressträff med ordförnaden Anna Karin Eklund i samband med att vårdförbundet varslar om strejk för sjuksköterskor m fl som är anslutna till Vårdförbundet. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
Kalmar län

Vårdförbundet varslar om konflikt

Trots samtal under fredagen mellan Vårdförbundet och medlarna har man inte lyckats komma fram till en lösning, och därför varslar Vårdförbundet om konflikt i åtta landsting.

Vårdförbundet la varslet klockan fyra på fredagseftermiddagen om konflikt som berör både kommunala arbetsgivare och landstingsarbetsgivare i åtta landsting.

De åtta landstingen är Skåne, Västmanland, Halland, Östergötland, Stockholm, Västerbotten, Västra Götaland och Uppsala. Varslet berör omkring 3 500 medlemmar.

Det arbetsgivarorganisationen SKL sagt ja till är löneökningar på minst 4 procent 2008, minst 2,5 procent 2009 och minst 2 procent 2010. Samt en lägstalön på 21 500 för sjuksköterskor med ett års erfarenhet. Men det har inte Vårdförbundet ansett vara tillräckligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".