Kalmar

Ord mot ord om het relation

På måndagen avslutades rättegången mot den öländska kvinna som är åtalad för utpressning av en idrottsprofil i Kalmar.  Mannen ska ha betalat över en miljon för att inte deras relation skulle avslöjas. Liksom tidigare under rättegången skilde sig versionerna markant åt

Kvinnan bedyrar att hon verkligen älskade mannen och att det är hon själv, hennes tre barn och mannens sambo som som är offren.   Han hade lovat satsa på ett liv tillsammans med den ölänska kvinnan och att pengar, gåvor och resor varit kärleksbetygelser och att han försökt hålla båda kvinnorna nöjda.

Kvinnans försvarsadvokat Sture Frylén drog jämförelseer mellan mannen och förre USA-presidenten Bill Clinton, att båda stödde sig på framgångsrika lojala partners och ljög för att rädda sitt eget skinn. Rättegången avslutades med att leverera en radda SMS som skickats till kvinnan med delvis mycket porrigt och detaljrikt innehåll långt efter att utpressningen skulle ha börjat.

Åklagaren och mannens egen advokat ansåg att den åtalades historia inte håller, att hon ändrat uppgifter mellan olika förhör och anpassat innehålelt så att det passar henne. Förklaringen till dom sena heta SMS:en var att mannen genom dom skulle få henna sluta med utpressingen.

Med tanke på dom stora summor som betalats är inte annat än fängelse aktuellt, ansåg åklagaren.

Tingsrätten har 14 dagar på sig att döma

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista