Mångmiljonsatsning på turism

De kommande tre åren kommer 27 miljoner kronor att investeras för att öka antalet utländska turister i regionen.
Målen till 2010 är bl a att öka antalet utländska gästnätter med 20 procent och turistbranschens omsättning i regionen med 30 peocent.

Tanken är att länets fem största varumärken; Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Västervik, Glasriket, Kalmar och Öland ska skapar intäkter till hela regionens besöksnäring. Det handlar om ökad samordning, bättre kommunikation mellan aktörerna, målgruppsanpassad affärs- och produktutveckling samt en effektivare marknadsföring och försäljning på ett antal utländska nyckelmarknader, uppger Reionförbundet i ett pressmeddelande.

Projektets första gemensamma marknadsinsatser sker redan i vår i Danmark och Tyskland.

Projektet finansieras av Regionförbundet i Kalmar län (10,6 miljoner), de fem medfinansiärerna (sex miljoner) samt EU: s strukturfond (elva miljoner).

- Det här är bland de större satsningarna som gjorts på besöksnäring utanför storstadsregionerna, säger Regionförbundets ordförande Leif Larsson. Det är en fullskalig investering som stärker hela länets konkurrenskraft, avslutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista