Hultsfred

Skolbrand kan ha varit anlagd

Uppdaterad 16:24
En kraftig brand bröt natten till torsdagen ut på Lindblomskolan i Hultsfred. Den byggnad där lärarrummen finns och där klasserna 4-6 undervisas, har fått stora skador och brandförloppet var så snabbt att man ännu inte hittat någon naturlig förklaring till branden.

Larmet gick strax efter klockan ett på natten. Räddningschefen Torbjörn Rosenius berättar att branden var mycket omfattande redan när den första styrkan anlände bara ett par minuter senare.

-Branden började av allt att döma i ett av lärarrummen på baksidan av bygganden och brandförloppet blev mycket snabbt, säger Torbjörn Rosenius.

Under torsdagen har polisens tekniker varit på plats och undersökt branden. Deras slutrapport är ännu inte klar, det kommer dröja några dagar, men de kan inte hitta någon naturlig förklaring till branden ännu säger Anders Pernius som är förundersökningsledare på polisen i Oskarshamn.

- De har inte i nuläget hittat någon naturlig förklaring till det här snabba brandförloppet iallafall, säger han till Sveriges Radio Kalmar.

Undervisning sköts upp
Undervisningen på skolan var inställd för de klasser som direkt berördes av branden, det var årskurserna 4-6 samt grundsärskloan. De kommer först på måndag kunna återuppta sin undervisning.

I de yngre klasserna lyckades skolan få igång undervisningen redan under torsdagen, trots branden.

Många elever och hultsfredsbor sökte sig till skolan under torsdagen för att med egna ögon se förödelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".