Kalmar

HIK raggade nya studenter

På tisdag är det sista dagen att ansöka till högskoleutbildningar. Och för att locka ännu fler nya studenter till Kalmar raggade rödklädda högskolerepresentanter under lördagen upp förbipasserande lördagsshoppare i centrala Kalmar.

Studenten Anna Frej lyckades få folks uppmärksamhet med en stor godisskål i högsta hugg.

- Vi försöker fånga folks uppmärksamhet och få dem intresserade och visa oss att vi finns tillgängliga. Sen blir vi glada om de ställer frågor om kurser och program, säger Anna Frej.

Ja, en skål fylld med godis var ett av de vassaste vapnen när regnet öste ner under lördagen. Även bollkastningstävlingar och ballonger fick en del passerande på fall.

Alltihop för att marknadsföra Högskolan i Kalmar, dess utbildningsprogram och kurser.

Lollo Olausson från Karlskrona läser till Hälsoekonom och i sin röda HIK-jacka rekomenderade hon Högskolan varmt.

- Man syns i mängden. Det är lagom stort. Det är bra linje, den jag går finns bara här i hela Sverige. Så jag är jättenöjd.

Johan Signert som jobbar på Högskolan i Kalmar var konfrencier och försökte med mikrofon få folks uppmärksamhet och han tyckte att förbipasserandes intresse var ganska bra.

- Det är väl rätt bra, förutom att det är tråkigt väder, folk vill inte stå still så länge, men det är helt okej, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".