Nybro

Ljus arbetsmarknad väntar uppsagda på Kährs

Det ser realtivt ljust ut för dem 95 personer som har får sparken från golvtillverkaren Kährs. Men de måste kanske vara beredda på att flytta.

Arbetsförmedlaren Helen Fredriksson i Nybro har redan märkt av nerdragningarna på Kährs, genom ett ökat antal arbetssökande.

- Vi har märkt det på så sätt att de personer som varit anställda via bemanningsföretagen. De har vi ju redan träffat och det var ju i början av året. Vi märker att de som haft tillfälliga anställningar, de har ju kommit tillbaka för deras tid har löpt ut på det kontrakt man haft med Kährs.

Vad betyder det att det kommer ytterligare 95 personer som behöver nytt jobb här i Nybro?

- Som arbetsmarknaden sett ut i Nybro och har sett ut så har vi haft en god arbetsmaknad, och vi hoppas att det kommer fortätta se bra ut. Vi tror att det nog kan ordna sig för de flesta.

De kan få jobb inom liknande områden i Nybro?

- Det är ju så att man är inte arbetssökande lokalt idag utan man är arbetssökande i hela Sverige. Man måste kunna söka och ta jobb om man blir erbjuden på annan ort. Så man tittar ju inte bara i Nybro. Men man tittar ju på närområdet först, men hittar man inget så får man vara beredd att kanske flytta eller pendla eller så, säger Helen Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".