KALMAR

Nytt dödsoffer för giftig rödsprit

Ett dödsfall i Sundsvall sätts nu i samband med det parti giftig rödsprit från Kalmar som misstänks har orsakat fyra personers död i Norge.

Mannen i Sundsvall avled för en tid sedan och först vid obduktionen upptäcktes att den troliga dödsorsaken var metanolförgiftning. 
I sin ägo hade mannen flera flaskor T-röd, varav minst en från det parti där flaskorna av misstag fyllts med metanol (träsprit) i stället för etanol.
I Norge har sedan tidigare fyra dödsfall rapporterats som sätts i samband med rödspriten, som sålts av det svenska företaget Biltema. Enligt de uppgifter som Kennert Andersson hittills fått in verkar sambandet mycket starkt med tre av dessa dödsfall, medan omständigheterna är något oklarare i det fjärde fallet.
Bara i Sverige ska 2 860 flaskor med felaktigt innehåll ha sålts. Kennert Andersson uppger att flera förhör har hållits i utredningen, men ingen är ännu delgiven misstanke om brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".