KALMAR

Hammarbyfans bojkottar Kalmarmatch

På söndag väntar årets första stora publikmatch för Kalmar FF när Hammarby kommer på besök till Fredriksskans, men det blir inte så många åskådare som det var tänkt för Hammarbyfansen kommer att bojkotta matchen. Det säger Staffan Sving som är ordförande i Bajen fans till Sveriges Radio Kalmar.

Fotbollförbundet vill att bortalag ska betala för ordningsvakter och publikvärdar på sina egna supportars läktare. Det kan innebära en extra kostnad med 1 miljon kronor per år för Hammarby, säger Staffan Sving.

Hammarby har fått stöd för bojkottaktionen från AIK som inte heller kommer ordna några supporteresor till bortamatcherna tills vidare.

Normalt skulle uppemot 2 000 Hammarbyfans kommit till matchen mot Kalmar vilket leder till ett stort ekonomiskt avbräck för hemmaklubben.

Uteblivna biljettinkomster för hemmalag hoppas Hammarby och AIK ska leda till att fler klubbar ska stödja deras aktion.

- Strejkvakter kommer finnas på Fredriksskans på söndag för att informera om anledningen till aktionen, men vi kommer inte hindra någon från att komma in på läktaren, säger Staffan Sving, till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".