Västervik

Stora investeringar i länets hamnar

Det går bra för de svenska hamnarna som förra året hade ett rekordår. Samtidigt satsas det nu mycket på hamnarna i landet. 14 miljarder på en femårsperiod för att vara mer exakt. Och de tre stora hamnarna i Kalmar län är inget undantag.

I Västervik tillexempel planerar kommunen att om ett år  fördjupa och bredda inloppet till Lucernahamnen för att kunna ta emot större fartyg.

Bruno Nilsson utredningssekreterare i kommunen säger till P4 Kalmar att man vill öka hamnens kapacitet och därmed konkurrenskraft.

Optimistisk framtid
Carl-Johan Carlstedt i Västerviks Logistik och Industri AB som driver hamnen säger att det här kommer att betyda mycket för verksamheten och han ser optimistiskt på framtiden.

- Fjolåret var bästa året hittills för godset i hamnen och just nu har vi fått ett nytt kontrakt på 100.000 ton metall över Västervik, säger han till Sveriges Radio Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".