MÖNSTERÅS

Vårdstrejk påverkar Mönsteråskundtjänst

Strejk bland sjuksköterskor vid 9 landsting i landet inleddes på måndagen. Vården i Kalmar län berörs ännu inte direkt men ändå märks konflikten i Mönsterås där dom som arbetar vid företaget MedHelp får svara på frågor från oroliga patienter i landsting där det strejkas.

Andreas Winqvist som är vice vd vid Medhelp säger till Sveriges Radio Kalmar att man rustat för anstormning från första strejkdagen och satt in extra perosnal men att det inte var märkbart många fler som ringt än vanligt.

Sjuksköterskorna vid MedHelps sex kundtjänster i landet får hela tiden uppdaterade uppgifter från strejkledning och landstingsledningar för att ge rätt råd till som som ringer om vart man ska vända sig för vård säger Andreas Winqvist.

Ökad arbetsbelastning förväntas i takt med att det blir svårare att få hjälp i andra landsting än man normalt jobbar för från Mönsteråskontoret dvs Stockholm, Södermanland och Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".