Nya jobb i Färjestaden

Samtidigt som Arla foods planerar att lägga ner mejeriet i Borgholm så genererar dom indirekt nya arbetstillfällen i Färjestaden. Det handlar om den nya produktionen av glutenfria produkter som företaget Baginpo AB, ett sidoföretag till Mobergarna i Kalmar, utvecklat tillsammans med Arlas dotterföretag Semper.
Mobergarna har investerat omkring fem miljoner kronor i fabriken och det handlar om ungefär femton nya jobb, under en tvåårsperiod. Lokalen utanför Färjestaden användes tidigare för Mobergarnas marängtillverkning, och då tillverkade man också en sorts glutenfri kaka. När man för några år sen flyttade tillverkningen till Smedby utanför Kalmar där företagets andra kaksorter görs, så kunde inte den glutenfria kakan följa med. Och nu har Mobergarnas ägare istället startat det nya företaget Baginpo AB, och tillsammans med Semper tagit fram ett större sortementet av glutenfria kakor. Och om mejeriet lägger ner i Borgholm, finns det stor chans att några av dom gamla mejeriarbetarna hamnar vid kakbandet istället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista