Poliser hotades i jakten. Foto:Lotta Nilsson.
Kalmar

Ingen bomb i misstänkt väska

Det fanns ingen bomb i den väska som de tre män som troligen planerade ett rån vid IKEA-området gjorde sig av med vid Harvarevägen. Detta visade sig när väskans sköts sönder vid 22.30-tiden på torsdagen.

Och på fredagen säger polisens informationschef Sven-Erik Karlsson att det inte finns några bevis för att männen planerade att råna IKEA eller någon värdetransport.

Utan i dagsläget handlar misstänkarna endast om grovt olaga hot mot poliser och stöld.

- Det enda motivet man kan tänka sig är att de ville komma undan med en stulen bil, och det låter lite enkelt att använda så grovt hot mot polisen på grund av en stulen bil, men det är det enda som är synligt idag, säger Sven-Erik Karlsson.

Polisen fick avbryta jakten på biltjuvarna eftersom de båda patruller som följde efter bilen hotades med vapen.

Först vid 23- tiden på torsdagen släpptes stora delar av avspärrningarna och de boende i de två berörda villakvarteren kunde efter en lång kväll ta sig hem igen.

Fortfarande är ingen av de rånmisstänkta gripna. Men spaningarna fortsätter och enligt Sven-Erik Karlsson har man gott hopp om att hitta rånarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista