Ölandsbanken på Ölands Köpstad rånades på fredagen. Foto:Filip Lendahls.
Färjestaden

Väpnat rån mot Ölandsbanken

Ölandsbanken i Färjestaden, som ligger inne i Köpstaden, rånades strax efter klockan två på fredagen. Det var strax efter klockan två som en ensam pistolbeväpnad man i på banken. Han hotade personalen och ska även ha placerat en väska i banken och sagt att den innehåller en bomb.

När mannen sedan rusade iväg  följde en privatperson efter mannen in i ett bostadsområde, där polisen fortfarande tror rånaren befinner sig.

Polisen är på plats och har Ölandsbron under kontroll i hopp om att gripa mannen. Man vet inte i nuläget om mannen fick någonting med sig några pengar ifrån banken.

Hela Ölands Köpstad utrymdes och kommer även i fortsättningen vara avspärrad i väntan på att bombgruppen från Malmö ska komma och undersöka den väska som rånaren lämnade efter sig.

Polisen vill gärna få in tips gällande rånet i Färjestaden. Det finns telefonnummer att ringa.

0480 - 45 61 16
0480 - 45 61 38

Dessutom har polisen en polisbuss ståendes söder om Ölands köpstad vid den gamla gummifabriken. Där finns personal som gärna tar emot tips.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista