FÄRJESTADEN

Två män anhållna för bankrån

Två män sitter anhållna hos polisen misstänkta för rånet mot Ölandsbanken på fredagseftermiddagen. Båda ska vara i 25-årsåldern, men är inte från trakten.

Den ena mannen kom in på en restaurang i Färjestaden vid femtiden på eftermiddagen och hotade personalen som tillkallade polis.

Mannen förhördes och åklagare beslutade att anhålla mannen som skäligen misstänkt för inblandning i rånet mot Ölandsbanken.

Den andre mannen greps i det bostadsområde dit rånaren sprungit. Polisen kunde gripa honom med hjälp av signalement från vittnet. Mannen nekar till brott. Men åklagaren beslutade ändå att anhålla även honom som skäligen misstänkta för rånet, den svagare graden av misstanke.  

Polisen genomför nu en teknisk undersökning där bland annat övervakningskameror har tagits i beslag. Något resultat från den tekniska undersökningen hade polisen inte under lördagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista