SPEEDWAY

Dackarna spurtade till storseger

Det blev Dackarna som gav Rospiggarna deras första förlust i årets elitserie i speedway.  Segermarginalen blev till slut hela 16 poäng , 56-40. Matchen avgjordes inte förrän i de fyra sista heaten fram till dess var det helt jämnt.

Dackarna som fick klara sig utan Lukas Dryml och Troy Batchelor inledde starkt och tog ledningen med maximala 5-1 men kom sedan av sig i och med att unge Ludvig Lindgren kraschade i andra heatet och fick köras av banan med hjälp av ambulans.

Han kom senare tillbaka i matchen men hade svårt att köra på grund av smärta i ryggslutet. Under Lindgrens frånvaro hade Rospiggarna vänt matchen och ledde fram till sjunde heat då kvällens bästa par Hans Andersen och Peter Karlsson körde in sin andra dubbelseger vilket ledde till hemmaledning i paus med fyra poäng.

Gästerna inledde bäst efter paus och lyckades göra ställningen oavgjord med bara fyra heat kvar att köra.

I slutheaten var hemmaförarna helt överlägsna och avslutade med fyra raka dubbelsegrar vilket gav marginal på till slut 16 poäng.

De fyra toppåkarna i Dackarna, Peter Karlsson, Hans Andersen, Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson svarade för 52 av de 56 poängen.  

3873 såg på mötet i Målilla.

Segern förde upp Dackarna till andra plats i tabellen efter ännu fortfarande obesegrade Hammarby. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista