Bussägare glad över skärpta krav

Från första december ska bilprovningen kontrollera brandskyddet i alla bussar och det är nåt som bussbranschen själv har efterfrågat, för trots att det innebär ökade kostnader så ser bussägarna flera fördelar med de ökade kraven.
Tomas Karlsson, som är vd för Dacke Buss, och medlem i Svenska bussbranschens riksförbund säger att det är en viktigt fråga. Han säger också att man även bland bussar vill komma ner till den berömda nollvisionen och därför är det bra att man tar en ordentlig koll vid den årliga besiktningen. Man ska undersöka både brandsläckningsutrustningen och de utrymmen och de tekniska system där det finns risk för brand. Men Tomas Karlsson räknar samtidigt med att besiktningskostnaderna kommer att fördubblas, en liten kostnad i förhållande till övriga driftkostnader, men en ökning han naturligtvis skulle vilja slippa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista