Oskarshamn

Försvaret utreder dödskjutningen

Statens haverikommission (SHK) överlämnar hela utredningen av dödsskjutningen på Utö av en 19 åring från Oskarshamn i tisdags till Försvarsmakten.

Göran Rosvall, chef för en av SHK:s utredningsavdelningar, säger enligt Försvarsmakten att kommissionen redan utreder en liknande militär olycka och att Försvarsmakten därför själv kan slutföra utredningen av Utöolyckan.

Försvarsledningen har tillsatt en utredningsgrupp med chefen för Markstridsskolan i Skövde, Klas Eksell, som ordförande. Parallellt fortsätter polisens förundersökning för att utreda om något brott har begåtts.
-Vi har hört ett stort antal personer och fortsätter med det i dag. Vi har också samlat in tekniskt material från båtar och annat, säger kommissarie Hans Andersson.
Han vill dock inte säga något om vad som framkommit under förhören och vad det befäl som var chef på den olycksdrabbade stridsbåten sagt i förhören, skriver TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista