OSKARSHAMN

Arbetsmiljöverket snabbutreder dödsfall

Efter en knapp vecka med sex dödsfall på svenska arbetsplatser tänker Arbetsmiljöverket snabbutreda vad som ligger bakom olyckorna och om det finns något samband. Den 19-årige värnpliktige från Påskallavik som sköts till döds vid militärövning i Stockholms skärgård i tisdags är den senaste i raden.

Hittills i år har 32 människor mist livet på arbetet.

Arbetsmiljöverkets chef Mikael Sjöberg säger att man omedelbart sätter igång en utredning för att analysera den senaste veckans tragiska händesler och utvecklingen under det här året.

- Normalt analyserar vi det här vid årets slut, men vi vill inte vänta säger Mikael Sjöberg .

- Vi har försökt nu under de sista dagarna att göra några snabbanalyser kring det. Det är klart att det finns en del som vi känner till, att det är ett väldigt högt tempo, att man kanske har mycket inhyrd arbetskraft både från Sverige och från andra länder, som inte minst invandrad arbetskraft som kanske inte är van vid vår säkerhetskultur och våra regler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".