Kalmar

Kiv om kommunekonomi

Det har inte varit någon förändring i vänstermajoritetens sätt att sköta Kalmar kommuns ekonomi. Det skrev folkpartiets Inger Hilmansson i en interpellation till kommunalrådet Johan person vid måndagens fullmäktigemöte.

Hon säger att det inte skett några ekonomiska förändringar utan bara flyttade kostnader och att det inte går att skylla den svaga ekonomin och besparingar i kommunen på minskade statsbidrag från den borgerliga regeringen. Vi har ju varit i en högkonjunktur haft rekord låg arbetslöshet och ökade skatteintäkter som vida överstiger minskade statsbidrag .

Både kommunalrådet socialdemokraten Johan Persson och Vänsterns Bertil Dahl hävdade att det nu var en stark budget och besparingar som ska ge ett framtida överskott. Men de medgav att kommunen tidigare haft för höga kostnader men att det ekonomiska läget för kommunen inte blev bättre med en borgerlig regering. Men de kunde inte förklara bort att kommunen trots allt fått in mer skattepengar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".