Musik i glasriket räddat

Trots kraftigt minskade resurser kommer Musik i Glasriket att arrangeras även i sommar.

-Efter flera år med vikande publiksiffror och minskat intresse att vara med och arrangera så var hela festivalen hotad länge säger Lars Täck ordförande för Musik i Glasriket till Sveriges Radio Kalmar.

Det var först för ett par måander sedan som man ansåg sig ha tillräckliga resurser för att genomföra den 13:e festivalen om än i mindre omfattning än tidigare och nu bara i Nybro kommun.

När Musik i Glasriket var som störst för 5-6 år sedan genomfördes evenemang över hela glasriket men sedan har en efter en av finansiärerna hopapt av. Av tidigare 1,2 miljoner i budget återstår nu bara knappt 200.000 som Nybro kommun och hyresgästföreningen bidrar med .

Trots de knappa resurserna har man lyckats få ihop ett festivalprogram med ett 30-tal evenemang som invigs i Alsterbro den 26 Juli och avslutas i Madesjö kyrka den 3 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista