BRÅBO

Krångliga betalrutiner ger kassabrist

Bråbygdens intresseförening anser sig oförskyllt ha hamnat i likviditetsbrist och har därför ansökt om borgenshjälp från Oskarshamn kommun. 

Bråbygdens intresseförening beviljades 2007 av Länsstyrelsen drygt 1 miljon kronor i stöd från det nya Landsbygdprogrammet till det fleråriga projektet Kunskap och Inspiration.

Problemet är att Jordbruksverket inte betalar ut projektpengarna förrän alla fakturor är betalda och länstyrelsen har godkänt köpen. Handläggningstiden på Länstyrelsen är på grund av personalbrist onormalt lång vilket gör att intresseföreningen först nu börjar få in pengar trots att projektarbetet varit igång ett år.

Därför anser sig man sig oförskyllt hamnat i kassabrist och önskar borgen för ett lån eller checkkredit på en miljon kronor vilket kommunes arbetsutrskott ska ta ställning till under tisdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista