VÄSTERVIK

Västervik speedway vann svängig måstematch

Västervik speedway är åter över slutspelssträcket efter vinst i måstematchen hemma mot Smederna. Halvvägs in i matchen såg Västervik ut att ta hem en storseger men sedan verkade hemmaförarna lägga av och segersiffrorna stannade vid 52-44.

Bottenlaget Smederna med bara en vinst under säsongen överraskade hemmaåkarna med att leda fram till fjärde heat då Västerviksåkarna började åka riktigt fort och fyra heat senare var hemmalaget i ledning med 14 poäng som drygades ut med ytterligare 2 poäng i första heat efter paus.

Trots att Tomasz Gollob inte stod att känna igen med bara 5 poäng under kvällen så kunde han tillsammans med Chris Harris säkra segern i näst sista heatet.

Till nästa match hoppas Västerviks lagledning ha Niels-Kristian Iversen tillbaka efter axelskadan och därmed kunna köra med ordinairie lag för första gången på länge vilket kan behövas då Vetlanda står för motståndet nästa tisdag.

Bara 1560 åskådare såg vinsten hemma mot Smederna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista