Rekordlåg arbetslöshet

Arbetslösheten i länet är rekordlåg, enligt länsarbetsnämndens statstik för maj.

Andelen arbetslösa fortsätter sjunka och var vid månadsskiftet  1,8 procent. Sedan maj i fjol har arbetslösheten minskat med 25 procent.

Brist på arbetskraft märks mest inom byggsektorn där bland annat byggnadsingenjörer och personer inom el och VVS är efterfrågade. Inom vården saknas läkare, tandläkare samt vissa specialistsjuksköterskor.

- Arbetsförmedlingens högsta prioritet är matchning mellan arbetssökande och arbetsgivare. När sommar och semestrar nu står för dörren hoppas vi att de arbetsgivare som fortfarande har semestervikariat eller tillsvidaretjänster obesatta inte tvekar utan vänder sig till oss för att få hjälp med att tillsätta dessa platser.

- Även om Kalmar län just nu har den lägsta arbetslösheten på många år finns det alltjämt många som söker arbete, inte minst ungdomar, säger Mats Johansson arbetsförmedlingschef i Kalmar län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".