Hultsfred

Ovanligt lugn festival i år

Årets Hultsfredsfestival blev en av de lugnaste någonsin enligt polisen. Bland annat har antalet misshandelsfall varit ovanligt lågt och inget av fallen är att betrakta som grova misshandelssfall. Två våldtäkter och två försök till våldtäkt har dock anmälts.

Sen festivalens camping öppnade i tisdags har polisen fått in totalt 168 anmälningar om brott, enligt Anders Hultman vid polisen. Det handlar om allt ifrån våldtäkt och misshandel till skadegörelse och narkotikabrott.

Natten till söndag har en 18-årig man anhållits efter att han och två andra misstänks ha stulit bland annat en väska och en mobiltelefon.

Under lördagskvällen tände dessutom någon eld på en stolar och skräp utanför en husvagn. Räddningstjänsten fick rycka ut och släcka branden. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand men man har ingen misstänkt för det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".