Öland

Semestern ska bli tryggare

Nu tar polisen tag i brottsligheten på Öland under sommaren. Tillsammans med föreningen Camping Öland har man utarbetat rutiner för att göra campingvistelsen tryggare.

Under sommarmånaderna stiger brottsligheten på Öland drastiskt. Den största anledningen till det är givetvis att det befinner sig långt många fler människor på Öland från juni till augusti än vad det gör under resten av året, Leif Larsson från Polisen säger att det rör sig om så många som 100 000 människor per dygn.

Att viss friktion uppstår och leder till brott tycker han är förståeligt, och det är där projektet kommer in. Genom information och kommunikation ska campingplatserna bli säkrare. Det handlar om allt från bättre belysning till laglig rätt att avhysa en otrevlig gäst.

Den stärkta säkerheten på campingarna är bara en del av projektet, som även kommer att punktmarkera besvärliga områden under midsommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".