3G-mastbeslut upprör mp

Samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar kommun bryter mot lagen om de ger bygglov till 3G-master vid sitt möte på torsdagen. Det menar miljöpartiet som är mycket kritiska till det underlag man fått inför nämndmötet.
Det är 32 bygglovsansökningar det handlar om i Kalmar kommun. Det som miljöpartiet reagerat på är att det man nu har att ta ställning till bara är några få av alla ansökningar som kommer att komma. Lennart Eriksson, miljöpartiets representant i samhällsbyggndsnämnden, säger att partiet vill ha alla ansökningar på en gång och en plan för hur utbyggnad av master ska genomföras i kommunen. Dessutom menar de att materialet man fått, i stort sett ett kryss på olika kartor, inte duger och att det bryter mot plan- och bygglagen. Partiet menar också att miljönämnden måste vara med i arbetet för att uppfylla lagkraven.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".