Oskarshamn

Scania växer österut

Det ukrainska företaget Europa-Trans har beställt 300 lastbilar av Scania, vilket är bolagets största order hittills till Ukraina.

- Europa-Trans planerar att fortsätta att öka sin fordonsflotta och etablera verksamhet i angränsande länder. Vi ser därför en stor potential i den här affären, eftersom Scania är en lastbilsleverantör som också har ett väl utbyggt nät av serviceverkstäder i övriga Europa, säger Andreas Puekker, vd för Scania Ukraine.

Bilarna ska gå i trafik hos livsmedelsproducenten Ukramyasoproduct. Europa Trans är ett dotterbolag som man startat för att säkra transportbehovet av sina produkter.

- Från att tidigare främst ha varit en marknad för begagnade lastbilar från väst har efterfrågan på nya västeuropeiska lastbilar de senaste åren ökat i samma höga takt som i Ryssland. Stora satsningar på utbyggnad av infrastrukturen i landet, men också ökad export av till exempel jordbruksprodukter ligger bakom den kraftiga ökningen, säger Andreas Puekker i ett pressmeddelande från Scania.