Facket upprörda på Ericsson

Det var i tisdags som facket träffade ledningen på Ericsson microelectronics i Kalmar för att föhandla om dom 130 varsel som las tidigare i år, som facket fick reda på att ytterligare 38 skulle varslas.
Camilla Wedin klubbordförande i Metall säger att man inte hade en aning om dom nya varslen och att man blivit lovade att inga nya varsel skulle komma i nuläget. Från ledningshåll säger man att man såg att ytterligare effektiviserungar kunde göras och att det var lika bra att lägga ytterligare varsel nu istället för att göra det vid ett senare tillfälle. Camilla Wedin säger att när dom nya varslen blev kända ville man ha nya lokala förhandlingar, men det gick inte ledningen med på. Dessutom vill ledningen för Microelectronics i Kalmar frångå turodningslistan i ett flertal fall vilket Camilla Wedin anser är att bryta mot lagen om anställningsskydd. Eftersom ledningen inte vill fortsätta förhandla kommer facket att gå vidare med ärendet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista