FOTBOLL

Sent kvitteringsmål räddade KFF

Kalmar FF tappade sina första poäng på hemmaplan för säsongen i mötet med Halmstad BK. Kalmar var till och med nära förlust men ett sent och omdiskuterat kvitteringsmäl av David Elm räddade en poäng till Kalmar och gjorde att matchen slutade 1-1. 

Den taktiska kunskapen om varandra var tydlig under första timman av matchen då lagen nästan helt tog ut varandra och det skapades få chanser men sista halvtimman blev dessto mer intensiv.

Kalmar FF kopplade efte en kvart av andra halvlek ett rejält grepp om matchen och det var bud på hemmamål vid flera tillfällen. Närmast hemmamål var Cesar Santin med ett stenhårt skott i ribban. Mitt i hemmapressen kom plötsligt Halmstads ledningsmål.

Andreas Johansson fick mycket yta på mittplan och bollen kom fram till en helt fristående Magnus Arvidsson som kraftfullt gjorde 0-1 efter 70 minuters spel.

Målet gjorde att Kalmars press kom av sig och Halmstad såg ut att vinna. Hemmlaget satsade allt på offensiven och bytte in både Abiola Dauda och Sobralense. Det blev just Sobralense som genom ett individuellt skickligt balansnummer på kortlinjen i sista ordinarie matchminuten lyckades få in bollen i straffområdet där sedan Viktor Elm fick skottläge och kunde via broder David Elm och ett halmstadsben  ordna kvitteringen. Bollen som ändrade riktning ställde i övrigt utmärkte målvakten Magnus Bahne som fick se bollen med knapp styrfart rulla över mållinjen.

Halmstadsspelarna protesterade förgäves mot att det skulle varit hands på David Elm.

Kalmar fick sedan också chansen att ordna segermålet på övertid efter hörna men domaren valde att blåsa av matchen medan bollen var i luften på väg mot två fristående hemmaspelare. Då var det Kalmars tur att protestera utan framgång.

Fakta:

Allsvenskan Kalmar FF-Halmstad 1-1((0-0))

0-1 Magnus Arvidsson (70), 1-1 David Elm (90).

Domare: Håkan Jonasson, Helsingborg.

Publik: 5 078.