SPEEDWAY

Ifrågasatt regnstopp i Målilla

En kraftig regnskur i Målilla ett par timmar innan matchen mellan Dackarna - Smederna blev för mycket för banan och domaren beslutade att ställa in utan att ens försöka köra matchen. Ett beslut som inte gillades av Smederna som tyckte att man i alla fall skulle försökt få banan i kördugligt skick eftersom regnet slutade lagom till matchstart.

Stora regnmängder i helgen hade redan gjort banan vattensjuk men tävlingskvällens intensiva skur var det som blev avgörande menade arrangörsklubbens sportchef Jörgen Kling. Förarnas säkerhet måste gå i första hand och det gick inte att få garantier för att det inte skulle komma fler skurar under kvällen.

Smedernas ledning var av annan åsikt och lagledaren Ingvar Åhnstad  menade att Dackarna med sin stora erfarenhet från att göra regntunga banor kördugliga åtminstone borde ha försökt.

-  Att det inte skulle finnas tillräckligt med nytt torrt matrial att lägga på har aldrig tidigare hänt i Målilla utan snarare verkade det som inte Dackarna ville köra eftersom Peter Karlsson drabbats av ryggskott och inte kunde köra säger Ingvar Åhnstad till Sveriges Radio Kalmar.

Nytt kördatum som passar båda lagen var inte klart under ordinarie tävlingskvällen.