Långa straff krävs i vapenhärva

Åklagaren Kjell Yngvesson yrkade på kännbara fängelsestraff för flera av de inblandade i den stora vapenhärva som avslöjats i Oskarshamn då rättegången hölls i dag. De sju åtalade har på olika sätt haft anknytning till huvudmannen som avslöjades då han stoppades på E22:an i december tillsammans med en annan inblandad. Då hade han 15 pistoler i bilen som skulle levereras till kriminella i Stockholm.
Huvudmannen erkände under dagens rättegång att han gjort iordning pistolerna och att han skulle leverera dem till kriminella i Stockholm samt att han tillverkat ett antal pennpistoler som han sålt och överlåtit. Den som körde bilen vid beslaget nekade till brott och sade att han inte känt till innehållet i den väska som fanns i bilen men erkände ett annat vapenbrott. De övriga som tillhörde samma gäng av av jakt- och fiskekompisar erkände alla de vapenbrott i olika former som åklagaren åtalade dem för. Det var innehav av pennpistoler och andra vapen de hade utan licens. Fyra av de sju männen är åtalde för grovt vapenbrott som kan ge upp till fyra års fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".