Hultsfred

Pensionärernas mat väcker missnöje

I Hultsfred är både kommunen och pensionärerna missnöjda med maten som kommer ända från Sala.

Sedan i februari iår har ett 70-tal pensionärer fått sin mat transporterad från Sala i Västmanland. Detta efter ett försök som Hultsfreds kommun har gjort för att förbättra matsituationen. Men än så länge är varken pensionärer, anhöriga eller kommunen nöjd med förslaget.

-Jag vet ju ingenting om maten, den kan ju vara tillagad för 14 dagar sedan, säger Malte Larsson 79 år från Järnforsen i Hultsfreds kommun.

I början av sommaren skickade Hultsfreds Kommun enkäter till pensionärerna i Hultsfreds Kommun. Nu är den enkäten tillbaka, och det visar sig vara mycket som kan förbättras.

För lite sås, potatisar som är okokta, och inga grönsaker

Karin Arnemyr kostchef i Hultsfreds Kommun säger att mycket måste förbättras om vi ska fortsätta med det här, men vi fortsätter året ut, och skickar ut nya enkäter.

Potatisen är så hård, de är inte riktigt genomkokta. När man biter på dem så är det en hård klump, säger pensionären Malte Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista