Möte om tågbekymmer

Ledningen för länstrafiken, KLT kallar nu till med möte med  Veolia efter de många problemen som uppstått i sommar på Stångådalsbanan Linköping- Kalmar

Ledningen för länstrafiken, KLT kallar nu till med möte med Veolia efter de många problemen som uppstått i sommar på Stångådalsbanan Linköping- Kalmar

Så gott som dagligen har tåg ersatts med buss på flera avgångar. Resenärernas tålamod har satts på prov. Det har också framkommit kritik om dålig information till strandsatta resenärer.

Det var tack vare Veolia Transports löfte om åtta tågavgångar per dag, som man vann upphandlingen om tågtrafiken i Kalmar Län. Men det löftet har man inte varit i närheten av att hålla.

Karl-Johan Bodell VD på KLT, är mycket väl medveten om problemen, både med förseningarna och det informationsproblem Veolia och KLT har haft, men samarbetet  fortsätter.

- Avtalet gäller för sex år och det har bara gått sex veckor. Men vi behöver träffas för att reda ut vissa saker, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista