Kalmar

19-åring riskerar fängelse

På tisdagen avslutades rättegången mot den 19-årige man från Kalmar som misstänks för en rad brott, bland annat grov kvinnfridskränkning mot sin före detta flickvän.

Det var många många tårar som rann ner för den unga flickans kinder när hon berättade om vad hennes tidigare pojkvän hade utsatt henne för. Så till den grad att man vid ett tillfälle fick avbryta förhöret med henne, då berättelsen dränktes i ljudet av hennes gråt. Hon berättade att han slagit, hotat, kallat henne ”hora”, hotat med kniv och kontrollerat att hon inte träffade någon annan än mannen själv. Och systemastiskt våld och kränkning är just vad brottet grov fridskränkning handlar om, att bryta ner och skada en närståendes sjävkänsla och integritet.

Ett brott 19-åringen misstänks ha utsatt även sin lillasyster för. Tidigare under rättegången har han tillsammans med sin pappa och syster stått åtalade för grov fridskränkning mot sin lillasyster.

Alla tre ska under en längre tid ha hotat, slagit och kränkt flickan. Enligt åklagaren för att hon inte betett sig som familjen velat. Alla tre familjemedlemmar nekar till att ha slagit och misshandlat flickan. 19-åringen nekar även till anklagelserna mot våld och hot mot sin före detta flickvän.

Åklagare Ulrika Grenerfors har bett rätten överväga fängelsestraff för 19-åringen trots hans låga ålder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista