Nekar till hemfridsbrott

Idag inleddes hovrättsförhandlingen mot fyra av de fem ungdomar som var inblandade i skottdramat på en gård i Rödeby i Blekinge förra hösten. Pojkarna, som i dag är 16-18 år gamla, vill slippa straff för hemfridsbrott.

När rätten under förmiddagen hörde två av pojkarna medgav båda att de varit på gården. De tyckte visserligen inte att det kändes rätt att vara där, men anser sig inte ha gjort något brottsligt.

Bråket på gården kulminerade med att pappan i familjen tappade kontrollen, tog fram ett gevär, sköt en av ungdomarna till döds och skadade en annan. Pappan åtalades för mord och mordförsök, men friades i tingsrätten. Även den domen ska så småningom prövas av hovrätten i Malmö.

Under eftermiddagen hörs den skottskadade 17-åringen som vittne. Han har valt att inte överklaga tingsrättens fällande dom för hemfridsbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista