Kommunerna får själva betala vägen

Det ser nu definitivt ut som att Kalmar läns politiker måste söka nya lösningar ifall vi ska få bättre vägar och järnvägar här inom en rimlig framtid.
Modellen som hittills varit på tapeten, att låna ut pengar till staten, har inte vunnit gehör hos regeringen säger regionförbundets centerpartistiska ordförande Leif Larsson till Sveriges Radio Kalmar.

Förhoppningarna om positiva besked för länets järnvägar och vägar i höstens infrastrukturpropostion har blivit allt svalare ju närmare vi kommit förslaget och nu talar alltså allt för att modellen att kunna förskottera, det vill säga låna ut pengar till framtida planerade satsningar inte blir verklighet.
Det har inte gillats att kommuner kan köpa sig till en snabbare plats i kön, samtidigt är just mer pengar från kommunerna det som det nu talas om som en möjlig lösning framöver. Kommmunerna skulle i så fall själva vara med och finansierar satsningarna utan att någonsin få tillbaka pengarna. 
Leif Larsson är inte främmande för tanken, trots det ansträngda ekonomiska läget i flera kommuner.

– Vi är beredda att för en dialog med  regeringen och de statliga verken om att hitta former för det här, säger han till SR Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista