Positiv budget i Kalmar kommun

Majoritet i kalmar kommun presenterade sitt budgetförslag för nästa år idag. Socialedemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet räknar med att göra ett litet överskott på drygt 40 miljoner kronor nästa år.
Men för att lyckas med det måste man framförallt få ordning på ekonomin på omsorgsförvaltningen. Ökande kostnader där är en stor anledning till att kommunen inle lyckats hålla budgeten. Men med hjälp av utomstående granskare räknar kommunen att omsorgen ska kunna klara sina uppgifter näsa år utan några ökande kostander. Men oppositionen uppskattar inte budgetförslaget. Centerparitets Anders Andersson, menar man lyft fram alla poistiva siffror och underskattar allt som är negativt. Och han säger att man redan nu kan se att budgeten inte kommer att hålla. Moderata oppositionsrådet Jan-Olof Wernersson är lika kritisk och menar att det bara är genom att bluffa och tänja på gränserna som man kan presentera en budget med överksott. Bland annat genom att inte räkna in förra årets budgetunderskott i årets bugdet, något som lagen säger att kommunerna måste göra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista