Ultimatum om utebliven TV

Ett tusental hushåll i Kalmar riskerar att inte kunna se någon tv alls i jul. Tv-distributören Kabelvision, som ägs av Tele 2, menar nämligen att de avtal som finns mellan många fastighetsägare och bolaget inte gäller. Nu hotar Kabelvision med att stänga av tv-sändningarna om inte fastighetsägarna skriver på ett nytt avtal - ett sämre och dyrare avtal, menar fastighetsägarna, som inte vill skriva under.
Enligt fastighetsägarna så anser Kabelvision att det gamla avtalet inte gäller eftersom fastigheten har bytt ägare. Men i vissa fall handlar det om fastigheter som bytte ägare för tio år sen. I tio år har hushållen sett på tv som vanligt utan att Kabelvision hört av sig. I nästa vecka ska fastighetsägarna träffas och diskutera vad de ska göra. Ett alternativ är att teckna avtal med en annan distributör. Nyheterna sökte Kabelvision under gårdagseftermiddagen, men inte fått tag på någon som kunde uttala sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista