Kalmar

Ny vd för Energikontor Sydost

Energikontor Sydost får återigen en ny vd. Det blir Stefan Olsson som tidigare jobbat som projektledare på Energikontoret. Och samtidigt kommer Energikontoret ta över experimenthuset XL-labb i Kalmar på prov.

Förhoppningen är att utveckla och utvidga energilabbet som främst vänder sig till skolklasser i Kalmar, Kronoberg och Blekinge län.

– Målet är att ytterligare få upp medvetenheten hos unga för energi- och klimatpåverkan, säger nye vd:n Stefan Olsson.

Redan nu är ett stort EU-projekt för sparad energi och mindre klimatpåverkan inplanerat i höst där fyra Växjöskolor kommer delta.

XL-labbet vänder sig framförallt till skolklasser som kan komma dit och lära sig om bland annat energi och själva utföra olika experiment. Labbet har fram tills nu drivits av Högskolan i Kalmar, men nu är det alltså Energikontoret Sydost som ska ta över på prov fram tills den 30 juni nästa år.

Deras mål är att vidareutveckla verksamheten så att den når Kronoberg och Blekinge och man vill även kunna skicka ut personal till skolorna så att eleverna kan få göra mindre experiment i sin egen miljö.

Den nye vd:n Stefan Olsson, som redan nu är i tjänst, är den tredje vd:n på Energikontoret Sydost under kort tid, eftersom den förre vd:n stannade i mindre än ett år.

– Nu ser vi positivt på att Stefan tar vid, även om vi hade hoppats att förre vd:n skulle stannat lite längre, säger Energikontor Sydosts ordförande Paul Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista