Kalmar

M-Malin nytt kommunalråd

Det största oppositionspartiet i Kalmar, Moderaterna byter kommunalråd.

Den första januari tillträder nuvarande landstingsrådet Malin Petersson, detta om fullmäktigegruppens valberedning får som den vill.

Valberedningen sm sammanträdde på måndagen var enig i att nominera Malin som enda namn

Nuvarande kommunalrådet Göran Häggfors har meddelat att han med ålderns rätt önskar avgå. Fullmäktigegruppen kommer vid gruppmötet i september att besluta i frågan.

37-årige Malin Petersson har ett förflutet inom kommunpolitiken men har de senaste tre åren varit  moderat landstingsråd. Snart startar alltså spekulationerna om vem som blir ersättare på den posten.

Göran Häggfors säger att valet av Malin Pettersson är logiskt  med tanke på hennes långa politiska erfarenhet och det är hög tid att det blir en kvinna på posten.

Till skillnad mot när Häggfors själv valdes som ordförande för två år sedan säger han till Sveriges Radio Kalmar att det inte finns någon intern oenighet kring Malin Pettersson.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista