Borgholm

Tysk turist vittne till rånet

Under tisdagen har polisen pratat med boende i området om rånet mot Restaurangen Byxelkroks Marina. Man har bland annat talat med en tysk familj som vid rånet befann sig på hotellet i samma byggnad som restaurangen. Frun i familjen vaknade vid halv 1-tiden av att någon skrek på hjälp utanför.

Den tyska familjen låg och sov på andra våningen på hotellet som ligger i samma byggnad som restaurangen där två personer befann sig när fyra maskerade rånarna ska ha slagit till. Restaurangägarens sambo och en städare som var kvar i lokalerna bakbands av rånarna som sedan lämnade platsen med en större summa kontanter.

Vid halv ett-tiden väckte den tyska kvinnan sin man eftersom hon hörde någon banka och skrika på svenska utanför. Mannen i den tyska familjen gick ner på markplan och kollade efter mannen som hans fru hört skrika efter polis och hotellägaren Fredrik Rosenqvist som också sov på hotellet. Men varken han eller boende i dom andra hotellrummen vaknade av skrik utanför.

Polisen anlände till platsen efter en och en halv timme. Händelsen utreds och polisen vill i nuläget inte ge några kommentarer om rånet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista