Göran Bäckstrand, ordförande för Ölands Skördefests kommanditbolag Foto: Nils Norling
Öland

Negativ press påverkar Skördefesten

Skördefesten på Öland har skadats av den senaste tidens mediabevakning kring evenemanget rörande tveksamheter vad det gäller reseersättningar och uteblivna semestrar. Men förtorendet för Areskough och Wilks finns kvar.

Vid en presskonferens idag så gjorde Göran Bäckstrand klart att Jörgen Areskough och Ann Wilks som varit föremål för medias granskning den senaste tiden har styrelsens fulla förtroende, och att ansvaret för alla eventuella fel som begåtts, gällande bland annat uteblivna semestrar, helt och hållet är en fråga för arbetsgivaren, Ölands Kommunalförbund.

Det var för två veckor sedan som uppgifterna om att vare sig Areskough eller Wilks tagit någon semester de senaste fyra åren nådde media. Istället hade de tagit ut en extra månadslön. Frågetecken fanns också rörande Areskoughs reseersättning med bil som uppgick till runt 100 000 kronor per år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista